Вишка или скеле да изберем

Помощната строително-ремонтна конструкция тип скеле е изключително полезна при извършването на различни типове ремонтни дейности по фасадите на сгради, като например къщи, жилищни кооперации и офис сгради.

Използва се също така и за извършване на дадена работа вътре в границите на дадена сграда, особено когато става дума за търговски обекти и други подобни с по-голяма височина на тавана.

Недостатъци на скелето

Използването на скеле има много предимства в сравнение с алтернативата да използваме например стълба. Но само по себе си, то далеч не е идеален вариант и много други възможности, като например ползването на вишка, могат да имат много повече предимства. Какви обаче са недостатъците на скелето?

  • Бавен монтаж и демонтаж

Преди да се започне с работния процес, ако сте избрали скеле, трябва да определите точното място и да започнете с неговия монтаж. Определя се до каква височина трябва да достигне конструкцията. Важно е да се отбележи, че самият монтаж отнема доста време. След като приключите с работата, за която монтирате това съоръжение, трябва да го демонтирате. Процесът отново изисква малко време.

  • Не е естетично

Това не винаги е от значение, но ако става дума за работа в даден търговски обект, това може да се окаже по-важно, отколкото предполагаме.

  • Рисковано е

При работа със скеле винаги съществуват известни рискове. Човек може да падне и да се нарани, дори и ако за миг се разсее от правилата за безопасност. Този тип инсталации стоят малко паянтови и дори след правилен монтаж тяхното ползване не е напълно безопасно.

Наемете вишка

Вишки под наем на ниски цени

Zooom Clean е фирма с над 15 години опит в столицата. Отдава под наем различни съоръжения тип вишка, като тук можете да избирате измежду телескопични, ножични, електрически и много други. Те имат много предимства:

  • Лесно ползване

Вишката се използва изключително лесно и удобно. Позволява да се качи повече от един човек и дава възможност да вземете със себе си строителни материали.

  • Безопасност

Парапетите позволяват пълна безопасност при работа. Несъмнено това се счита за най-безопасния начин за работа на високо.

  • Без нужда от монтаж и демонтаж

След приключване на работата просто вишката се премахва от мястото. Не е нужен какъвто и да било монтаж и демонтаж.

  • Добър външен вид

Не създава лошо впечатление ако се ползва например в работещ търговски обект.

Feedburner абонамент
Posted in Услуги. Tagged with zoom-clean.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *