Monthly Archives: January 2021

Нужна ли е подложка при ламиниран паркет

Много често при закупуване на ламиниран паркет, в магазина ви предлагат и подложка, тя представлява тънка, синтетична материя направена от пластмасови частици, но нужна ли е тя наистина? За много хора това е просто добавен разход, като целта на много собственици на домове, е да намерят най-добрият паркет на най-добрата цена, без излишно оскъпяване.

Continue reading “Нужна ли е подложка при ламиниран паркет” »
Posted in Uncategorized. Tagged with praktis.bg, дом, ламиниран паркет, подови настилки.

Мини хладилниците – отличен помощник в домакинството

Причините за покупка на малък хладилник биха могли да бъдат разнообразни. Тези модели се предпочитат, когато хората не се нуждаят от съхранение на много храна, а същевременно не разполагат с голямо свободно пространство в кухнята, както и желаят да спестят електроенергия. Също така, мини хладилниците са страхотен вариант за вилата, гаража, офиса или студентското общежитие.

Основни характеристики на модерните мини хладилници

  • Малки размери, които позволяват вграден монтаж – под работния плот или на друго място
  • Ниско ниво на шум, тъй като притежават компресор с ниска мощност
  • Нисък разход на материали, което много снижава цената
  • Полезният обем на повечето модели е в рамките от 50 до 250 литра
  • Ниска консумация на енергия

Компактните размери на мини хладилниците обаче не спират производителите да търсят оригинални решения и неуморно да експериментират с дизайна им.

Какво да вземем предвид, когато избираме мини хладилник?

Когато избирате размера на малък хладилник, важно е да вземете предвид два критерия:

  • Размери на нишата, в която ще се монтира устройството /мини хладилниците са широки или високи около 45 сантиметра/.
  • При липса на ограничения на линейните размери, полезният обем се превръща в най-важния показател – помислете какво е приблизителното количество храна, което планирате да съхранявате в камерата.

Мини хладилниците са отличен помощник в домакинството и затова, дори и да разполагат с по-голям хладилник или фризер, хората купуват и малък хладилник. Така например, мини хладилника може да се постави в хола и да имате винаги на разположение студени напитки под ръка. Поради малките си размери, такъв един модел може да се постави на всяко едно място, което желаете, дори и да бъде скрито в някой шкаф.

Друго често предназначение на мини хладилника е да съхранява определен тип хранителни продукти, например торти, шоколадови изделия, сладкиши и други. Съхранението на такива продукти в по-големите хладилници, заедно с останалите продукти води до риск от смесването на миризми, което е нежелателно. Един мини хладилник в този случай би бил страхотна опция.

Източник: Владивес

Posted in Uncategorized.