Monthly Archives: August 2020

7 ключови точки преди ремонт на банята

Статистиката в световен мащаб показва, че ремонтите в банята са най-честите ремонти, които се случват на годишна база в домовете. Преди да се случи ремонтът обаче има няколко ключови въпроса, които трябва да се разрешат. Експертите препоръчват да ги напишете на хартия и да ги отметвате когато разрешите проблемите свързани с тях.

Бюджетът е опорната точка, на която се крепи целия ремонт. Дори една малка грешка в изчисленията може да доведе до неприятни последици по време на изпълнение. Определянето на бюджета ще ви помогне да се ориентирате, докато вземате решения какво да включите в ремонта. Проверяват се актуалните цени за услугите по ремонта в банята, цените на материалите и цената на труда на майсторите, които ще работят.

Какво ще промените в банята? Този въпрос върви редом с оформянето на бюджета. Тук влиза цялата естетика и функционални части в помещението. Осветление, вентилация, настилки и облицовки, мебели, всичко се преценява

Факторът време. Козметичните ремонти са бързии отнемат няколко дни неразположение. Ремонтът в банята като цяло обаче е трудоемък и изисква добро планиране. Това значи че трябва да измислите алтернатива за ползване докато тече ремонтът.

Скрити проблеми. Преди да започнат ремонтните дейности се прави мащабен преглед на функционалните системи в банята. Защото вие може да изберете най-добрата душ система, но ако има проблеми с тръбите водещи към нея, това може да доведе до катастрофални последици след това.

Подход при избора на изпълнител. Всеки сръчен мъж може да смени кранче на мивката в банята или да поправи тоалетното казанче. Сложните ремонти в банята обаче изискват специализирана работна ръка. Дори в малко помещение като банята, поставянето на плочките и поправката на водопроводната система се върши от различни специалисти. Така че внимавайте.

Нови технологии в банята. В съвременната баня може да се включат много нови елементи, които са технологично създадени и се управляват различни от традиционните. Ако искате да вкарате такива елементи в обзавеждането трябва предварително да прочетете за тях.

Почистване след ремонта. За да започне банята да функционира както трябва след ремонта, трябва да се почисти основно. Колкото по-голям и сложен е бил ремонтът, толкова повече ресурс ще иде в почистването, така че планувайте го предварително. Това значи както да се погрижите за вътрешната чистота, така и за строителните отпадъци следствие ремонта.

Източник: https://remontira.bg/

Posted in Uncategorized.

Как да изберем завивка за бебе?

Качествените олекотени завивки за новородени и малки деца обикновено са изработени от естествени материали, които са внимателно подбрани. Когато детето е алергично към естествените пълнители от раждането си, родителите могат да закупят синтетични или смесени материали.

Естествени материали

Естествен пух

Естественият пух изсъхва за много дълъг период от време и изисква специално внимание, тъй като често при неправилна употреба в него се появяват акари и алергени.

Вълна

Олекотените завивки с вълнен пълнеж се използват само през зимата. Завивка с такъв пълнеж може да се използва само, когато бебето не е алергично към естествени материали. Например, топлите памучни олекотени завивки с цветен модел и вълнен пълнеж, ще се харесат на бебето и ще окажат лечебен ефект върху тялото.

Най-качественият вълнен пълнеж за деца е камилският. Козината на това животно има лечебни свойства. На второ място по популярност са одеялата, състоящи се от вълна от  овце. Те са доста меки и леки, но и топли.

Памук

Олекотените завивки, изработени от различни памучни тъкани, също отговарят на всички стандартни критерии. Такива завивки могат да бъдат плътни или тънки, предназначени за всеки сезон. Заслужава да се отбележи, че не се препоръчва закупуването на памучни юргани, каквито са се използвали в миналото. Тъй като те абсорбират миризми, влагата много добре и не допринасят за циркулацията на въздуха вече потребителите не залагат на тях. Ватираните модели са много трудни за използване и грижи. Такива юргани с времето се деформират: пълнителят става на бучки и лошата пропускливост на въздуха става още по-лоша.

Коприна и бамбук

Тези естествени материали са идеални по качество. За тях е лесно да се грижат и трудно се деформират. Олекотените завивки от бамбук и коприна затоплят уютно през зимните нощи и създават приятна прохлада през летните горещини, тоест те винаги поддържат микроклимата, от който се нуждае детето. Висококачествената коприна от своя страна има здравината и издръжливостта за използване на най-луксозната материя. Такава олекотена завивка ще бъде изключително приятна за тялото. Единственият минус на коприната е нейната висока цена.

Кадифе и плюш

Завивките от кадифе или плюш са много издръжливи, плътни, удобни и меки. Това са едни от най-популярните материали в света, които имат много предимства. Те са  е непретенциозно в експлоатация, издръжливо, доста топло и хипоалергенно.

Синтетични материали

Почти всички синтетични завивки са леки, топли и лесни за поддръжка. В допълнение, цената на синтетиката е няколко пъти по-ниска от тази на естествения пълнител:

Синтетичен пълнител

Синтетиката е предимно атрактивна заради ниската си цена, но си струва да се има предвид, че материалът разполага с много неудобства. Например, синтетичните зимни завивки практически не пропускат въздух. В резултат кожата на бебето спира да диша и то започва да се поти силно.

Холофибър и екофибър

Холофибър и екофибър са алтернативен заместител на пълнителети с естествен произход и се препоръчват, ако детето е алергично към естествения състав. Материалите перфектно задържат топлина, но в същото време позволяват циркулация на въздуха. Такива завивки са предназначени само за зимния сезон.

Източник: https://domo-tex.com/

Posted in Uncategorized.