Monthly Archives: April 2019

Ключарски услуги по домовете

Днешните професионални ключарски услуги са на първо място най-съвременно технологични по отношение на сигурността и безопасността. Препоръчително е още с нанасянето в ново жилище да се свържете с местния ключар, за да се консултирате за сигурността на жилището си и да знаете какви услуги предоставя при нужда.

Много жители в страната търсят сигурност за своите домове, апартаменти, жилища и офиси, намирайки най-добрия ключар в района. Всяка реномирана компания се гордее с положителните отзиви, написани от доволни клиенти в сайта и от мисията им да продължат да предоставят същото високо ниво на обслужване, качествени продукти, несравнима подкрепа и професионални консултации.

Continue reading “Ключарски услуги по домовете” »

Posted in Услуги.

За изгоден бизнес – оптимизация на разходите


Оптимизацията на разходите се свежда в провеждане на периодични мероприятия, насочени към намаляването им. Дългосрочните инвестиции трябва да са икономически обосновани. Continue reading “За изгоден бизнес – оптимизация на разходите” »

Posted in Услуги.

Модерният свят – ще остане ли в него място за истинска комуникация между хората?

Модерният свят – ще остане ли в него място за истинска комуникация между хоратаСветът непрекъснато се променя. Хората се развиват във всеки един аспект. Всяко ново поколение е коренно различно от предишното. Особено силно бе усетена разликата в поколенията преди навлизането на модерните технологии и тези след това. Всеки млад човек вече разполага с удобството на мобилната комуникация, където и да се намира, както и с възможността да извършва почти всякакви дейности през интернет мрежата – без проблем може да си купи например дрехи, обувки, храна, накити и часовници онлайн, да си плати сметката за тока, за водата или за телефона. Това безспорно са удобства, от които всички ние се възползваме с радост. Но дали това няма да е за сметка на умението ни да общуваме едни с други лице в лице, а не само да боравим с клавиатурата и сензорните екрани?

Независимо в какъв етап от живота си се намира един човек или в какво поколение е израснал, за него винаги е изключително важно да общува с хора. Общуването лице в лице, колкото и да е сложно и тягостно понякога, е зареждащо и тонизиращо преживяване, което не може да се сравни с никое друго. Това, обаче, явно не е мнението на част от младежите от новото поколение, които предпочитат да избягват комуникацията на живо на всяка цена. Пазаруване онлайн, общуване онлайн, безкрайни игри във виртуалното пространство, фалшиво „нарисуван“ живот в социалните мрежи, а на живо – без понятие как да поздравят човек и да завържат разговор. Вероятно всеки има своите виждания за живота и за това кое е добро и кое лошо, кое необходимо и кое отживелица. Но в крайна сметка никой не може да отрече кое е истинското и кое изкуственото. Нашият, истинският свят е толкова прекрасен и толкова пъстър, с безкрайно много възможности от всякакво естество – съвременният човек има щастието да може да отиде, където поиска, да види всичко, което му е интересно, да изследва, да бъде, какъвто поиска. Има безкрайно много варианти за забавления и за душевни наслади. На всякаква възраст човек може да пътува, да се забавлява или пък да играе компютърни игри денонощно. Има обаче нещо, което ако се пропусне, никога повече не може да се върне. И това са хората около нас – близките ни, приятелите ни, любимият човек. Всичко останало се постига или връща, а на хората можем да се радваме единствено СЕГА. Всеки човек е една малка вселена – толкова необятен и толкова уникален, незаменим. Това, което може да даде един човек на друг човек, не може да се вземе от никъде другаде – любов, загриженост, внимание, утеха. Всеки разговор е неповторим, а компютърната игра може да се превърти и сто пъти. Саможивият човек си спестява риска от огорчение от хората и взаимоотношенията, но пък се лишава и от много други хубави неща. Ако си купи дреха онлайн, ще спести време и възможността да попадне на неучтива продавачка. Но ако отиде в магазина, може и да получи усмивка и дори съвет или комплимент, както и пожелание за приятен ден и всичко най-хубаво. Толкова дребни жестове, а толкова стоплящи.

Опитът е доказал, че единството прави силата. Всеки може да се справя и сам, но заедно можем много повече. А е и много по-приятно. Както се казва „Споделената радост е двойна радост“. Технологиите са хубаво нещо, но както със всичко друго, и с тях не трябва да се прекалява. Модерният човек трябва да намери баланса между двата свята – реалния и виртуалния. Не е нужно да се заклеймяват технологиите и интернет. Не е редно да зачеркваш една опция само за да не остане избор и хората да са принудени да се възползват от другата опция. През годините наред с технологичния напредък човешкият мозък също се развива. Хората са достатъчно интелигентни, за да намерят начин виртуалният свят да не им отнема реалния свят.

Posted in Uncategorized.