Monthly Archives: January 2016

Как да лекувате акне без лекар

Има различни народни рецепти за лечение на акне в домашни условия и аз ще предложа няколко в тази моя статия. Методите, за които ще пиша знам от мои роднини и приятели, а също и от стотиците прочетени книги през годините. За да премахнете акнето обаче, ще е нужно да промените начина си на хранене, това е задължително, ако желаете добри резултати. Забравете за пържени, мазни, пикантни и богати на консерванти храни, тъй като последните подхранват процеса, който ви кара да се срамувате, когато погледнете лицето си в огледалото.

Препоръчвам ви да намалите консумацията на сладкиши, защото те също пречат. Не казвам въобще да не хапвате сладко, просто бъдете умерени и мислете за здравето си. Ще се наложи да разочаровам феновете на чашката, тъй като алкохолът е един от най-големите противници на външната красота и е наложително да бъде избягван. А ето ги и останалите съвети за лечение на акне от жени и мъже:

1 – Яжте натурална храна идваща от природата. Менюто ви, трябва да включва плодове и зеленчуци, овесени ядки, риба и не забравяйте да пиете вода.

2 – Смесете по една чаена лъжица мед и канела и с полученото мазило намажете пъпките по лицето си. Намазаното трябва да престои до сутринта, а след това се измива с вода. Тази процедура се повтаря до получаване на положителен резултат.

3 – Пригответе фито маска посредством лайка и невен. За целта залейте две равни части от упоменатите билки с гореща вода, сложете капака на съда и оставете билките да киснат поне десет минути. След като смеската изстине се нанася нежно върху засегнатите части на лицето ви. Оставете да преседи 20 минути и измийте с топла (но не гореща) вода.

Съществуват и разни видове компреси с лечебна трева, за които може да пиша в някоя друга моя публикация. Помнете ако сте упорите може да проведете лечение на акне и без намесата на специалист. Ако все пак усетите, че нещата не отиват на добре потърсете мнението на дерматолог.

 

 

Posted in Uncategorized. Tagged with акне, красота.