Monthly Archives: January 2015

Как се правят красиви кичури с фолио?

кичуриНяма нищо по-лесно от това да си направите красиви кичури посредством фолио и боя за коса. Кичурите ще бъдат модерни и през 2014, тъй като прикриват белите коси, а и изглеждат чудесно на слънчева светлина. Но нека не губя ценно време, а да ви науча как да си ги направите в домашна обстановка и то без да влагате кой знае какви усилия.

Нарежете фолиото на ленти, като гледате всяка една лента да бъде 12 см. по-дълга от косата. В краищата на всяка от лентите оформете джоб създавайки подгъв дълбок 1 см. Това го правим с цел, да не изтича боята за коса или препарата за изсветляване. Запомнете, че ширината на направената лента, трябва да е достатъчно за разположение на кичура по средата и да се покрие от дясната и лявата страна с фолиото.

В актуалния момент са модерни големи кичури и поради тази причина, ще се наложи фолиото да малко по-широко. А сега нанесете малка доза боя за коса или пък препарат за изсветляване върху лентата с фолиото, след което сложете върху нея кичура си и добавете още от препарата. Преди нанасяне на боята прегънете фолиото, за да не се разтече продуктът.

Сега бавно прегънете фолиото от двете му страни и извадете кичура с помощта на дръжката на гребен. Не ви препоръчвам да боядисвате кичурите, които се намират близо един до друг, защото няма да изглеждате естествено. Постарайте се да бъдете в крак с модата, защото все пак това е и главната идея на статията ми.

Е дано съм ви помогнал да направите хубави кичури и да станете център на вниманието. Очаквайте още горещи съвети от мен в някоя от бъдещите ми публикации тук в блога. Обичам да помагам на дамите с интересни съвети за прически и имам цял репертоар от лесно приложими идеи, каквато беше тази с кичурите от фолио. Бъдете здрави и красиви!

 

 

Posted in Uncategorized. Tagged with кичури.