Яхти втора ръка – изгоден вариант


Яхти втора ръка са много добро предложение не само за хора с по-малък бюджет, но и за богати клиенти. Този факт се определя от високото качество на предлаганите плавателни съдове. За улеснение на клиентите добрите в бранша яхт клубове имат разработени сайтове и приложени каталози с представени снимки на предлаганите яхти втора ръка. Всяко едно предложение се съпровожда с пълна информация за техническите показатели и състоянието към момента на съответния плавателен съд.

За да направите правилен избор на желаната от вас яхта е добре преди всичко да си отговорите на няколко въпроса. Най-напред се уточнете за какво ще я ползвате – за състезание, круиз, кратки разходки или целогодишно. На всички тези различни предназначения отговарят и различни видове и модели плавателни съдове. Освен това много е важно какъв бюджет ще заделите за покупката. Не трябва да се забравя, че все пак ще купувате ползван плавателен съд, за което със сигурност ще се наложи ремонт, макар и козметичен, но и той струва пари. Средства ще бъдат необходими за поддръжка, за гориво, а за времето, през което няма да се ползва – средства за зазимяване и съхраняване.

Когато имате намерение да участвате в състезания е необходима ветроходна яхта, но за разходка и почивка – моторна. За да сте наясно с модела е добре да предвидите и колко човека ще я ползвате, какви хранителни запаси ще ви бъдат необходими. От значение и броя на каютите, защото от това зависи размера на яхтата. За по-големите яхти втора ръка трябва да заделите и повече средства.

За повече информация може да се свържете с брокер от избрания яхт клуб. Това са много добри специалисти и ще получите обяснение за всички особености на избраната от вас яхта. По време на огледа обърнете внимание на корпуса, на електрониката. За цената на плавателния съд има значение и материала, от който е направен. Най-евтини са тези с корпус от стомана.

Съдействие за продажба, регистрация и застраховка на яхти втора ръка ще получите от специалистите продавачи. При необходимост от ремонт, същия може да бъде направен в сервиза на яхт клуба. Всеки клуб предлага технически изправни яхти втора ръка, защото всички са проверени, преди да се предложат.

Feedburner абонамент

Posted in Услуги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *