Синбиотик е добре доказан био препарат


При нарушена чревна флора се влошава работата на стомашно-чревния тракт. В резултат на това имунитета спада, а болестите превземат тялото. За нарушаване на нормалната микрофлора допринасят дисбактериоза, вирусни и инфекциозни заболявания, след употреба на антибиотици и други лекарства продължително време.

За да се възстанови флората на червата се налага прием на пробиотици. Това са био препарати, съдържащи комбинация от различни щамове бактерии. Полезните бактерии, попаднали в червата, подтискат развитието на патогенните бактерии и започва развитието на полезните микроорганизми. Те обаче не винаги са достатъчно и са необходими допълнителни условия за да се развиват и размножават полезните микроорганизми. Това налага да се осигурят тези условия с пребиотик. Комбинацията на пробиотик и пребиотик се предлагат като синбиотик, т. е. това са полезни бактерии и осигурени условия за нормално им развитие и размножаване.

Тази активна хранителна добака засилва обмените процеси и подобрява работата на всички органи. Приемането на синбиотик се налага при дисбактериоза, влошен състав на холестерол, повишено кръвно налягане, проблеми на стомашно-чревния тракт, при вирусни и инфекциозни болести, алергия. Освен при различни заболявания той оказва положително влияние на коса, кожа и нокти. Добрата комбинация между пробиотик и пребиотик в състава на синбиотик не само нормализира състава на полезната микрофлора, а променя и рН в кисела, което създава добри условия за активността на полезните бактерии.

Всички био препарати, съдържащи живи бактерии са се доказали в ползата от тяхната употреба. Няма отбелязани никакви странични вредни въздействия, което ги прави приложими за всяка възраст. За децата са разработени в подходяща за прием форма. Сашетата, в които се предлагат, се разтварят и лесно се приемат като сироп. На бременните жени се предписват за нормализиране на чревната микрофлора.

При ползване на био препарат, включително и синбиотик, е задължително да се прочете информционния лист, който е към препарата. Трябва да се обърне внимание на срока на годност, условията за съхраняване и дозата на прием. Посочената доза за прием е ориентировъчна и се препоръча, ако няма определена такава от лекуващия лекар. Винаги е най-добре всеки препарат да се ползва след консултация с лекуващия лекар. Всеки организъм е различен, както е различен и при различни обстоятелства – стрес, умора, и това налага дозата да се определи от лекаря за да има нужния ефект.

Feedburner абонамент

Posted in Здраве.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *