Отпушване на канали без водопроводчик


Много хора се питат възможно ли е отпушване на канали без намесата на водопроводчик. Истината е, че има различни начини да се справите със запушванията и сами, но трябва да знаете, че не винаги действат. По-долу в тази статия ще ви предложим няколко метода, които може да използвате, за да отпушите канализацията, и да не плащате за този вид услуга.

Ако водата в мивката тече по-бавно, а под краката ни започват да се образуват локви, то значи каналът е запушен. В този момент имате няколко възможни варианта за действие. Ако класическият кабел не подейства, опитайте да смесите сода за хляб и оцет. Излейте сместа в запушения канал и изчакайте едно денонощие. На сутринта излейте кофа с вряла вода.

По-горе посочения метод би трябвало да работи, но ако не подейства направете опит за отпушване на канали с препарат за съдове. Изливате препарата и малко количество добре загрята вода и чакате да видите какво ще стане. Разбира се, и тук е необходимо да изчакате поне няколко часа, за да има някакъв ефект. В случай, че и това не подейства проблемът е голям. Имате възможност да пробвате със сода каустик, която работи в 90% от случаите.

При положение, че горе посочените съвети не помогнат, то значи говорим за много силно и дълбоко запушване. В този ред на мисли потърсете професионалист за отпушване на канали, който да направи диагностика на канализацията и да анализира причинителите на проблема. Просто понякога без водопроводчик няма как да се оправят нещата, така че приемете факта.

В обобщение
От опит знаем, че винаги трябва да имаме телефона на фирма за отпушване на канали и прочие ВиК услуги. Само така можем да бъдем сигурни в правилното функциониране на водопроводната система, канализацията и тръбопровода. И, дори да инвестираме някакви средства, ще знаем, че домът ни е в добро състояние е и напълно годен за използване.

Feedburner абонамент

Posted in Услуги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *