Важното решение – смяна на щрангове


За да решите редица проблеми в собственото си жилище, дължащи се на старите метални щрангове, е необходимо просто да ги смените. Смяната на щрангове е задължителна вече за старите кооперации, защото металните тръби са корозирали. Ръждата е нанесла своите повреди и за да се отстранят всички проблеми се налага поставяне на нови тръби. Най-често се предпочитат полипропиленови тръби, които са с много добри показатели – гладка повърхност, не корозират и лесно се монтират.

Всъщност основния проблем при смяна на щрангове е отстраняването на старите метални тръби. Това е ного отговорна работа, защото те са тежки и напукани, което затруднява отстраняването им. За това тази работа трябва да се повери на майстори, за да се свърши качествено. Подходяща фирма можете да откриете в интернет. Добрите фирми са представени с качествени уеб сайтове и имат посочена информация, която може да ви задоволи.

Сравнете цените и услугата за определената цена. Особено внимание обърнете на техническото оборудване, с което работят. На всеки му е ясно, че половината от работата зависи от инструмента на майстора, а останалата част – от неговото майсторство.

За смяна на щрангове в кооперацията е необходимо решение на общото събрание на собствениците на жилища. За предпочитане е да се сменят всички хоризонтални и вертикални тръби в кооперацията или входа за да се осигури чиста вода и нормален дебит за всички апартаменти. При смяна на всички общи тръби услугата ще ви струва по-евтино, работата ще приключи в рамките на един работен ден, водата ще бъде спряна само за малко.

Новите щрангове ще бъдат изолирани и здраво закрепени, което ще им осигури стабилност. На всеки един от тях ще се постави нов спирателен кран.След приключване на ремонта работниците ще почистят отпадъците и ще ги извозят на определеното място. Всичко, което получите при смяна на щрангове ще бъде в полза на семействата. Няма да имате повече проблем с топла и студена вода, запушването на каналите ще се забрави.

При липса на рещение за смяна на щрангове в кооперацията, всяко домакинство може да си смени щранговете. Тук отговорността за ремонта е още по-голяма, което налага задължително професионална смяна на тръбите и поставяне на нови.

Feedburner абонамент

Posted in Услуги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *