2015-2016 – прилики и разлики в света на обувките

0822Модата е неизменна част от нашето ежедневие. Колкото и да не искаме да си признаем, всеки път преди да се втурнем към магазините за нови обувки, поглеждаме към тенденциите за сезона. Желанието на всяка жена е да бъде красива и в крак с модата.

Затова днес сме подготвили кратко резюме на това какво се носеше през 2015 и с какво 2016 е по-различна в света на обувките.

2015 започна шеметно – може би нямаше световно известна дама, която да не обуе обувки с пух и пера. В модните среди нямаха конкуренция този тип обувки. Като се започне от ниските чехли и мокасини и се стигне до високите десетсантиметрови токчета. Светът беше подвластен на пух и  пера. Заедно с това сандалите задължително бяха цветни – с флорални мотиви и ярки окраски. Каишки около глезена се носеха във всички модели обувки. Също така доста модерни бяха сандалите тип „гладиатор“.

Какво се случва през 2016? Цветята си остават цветя – присъстват в почти всяка колекция обувки на модните дизайнери. Пайетите и мънистата са допълнение и красив акцент към тях. Еспадрилите и мокасините са хит на сезон пролет-лято 2016. Цветовете са в зелено, лилаво, жълто и червено. Велура и змийските акценти са другият полюс в тенденциите при обувките. Задължително е сандалите на бъдат на висок ток и със остри върхове. Каишките си остават желани от доста дизайнери, както и гладиаторските сандали. Сребристи и златисти са повечето кецове, не се колебайте да ги имате в гардероба си. Това е годината на червената огнена маймуна, така че се залага на червеното като топ нюанс.

Ето на кратко резюмирахме тенденциите за тази и за изминалата година в света на модата. И не забравяйте – обувките трябва да бъдат комфортни и да се носят със самочувствие.

Feedburner абонамент

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *