Седмицата на модата в Милано

22Седмицата на модата в Милано премина с блестящ и незабравим спектакъл. Всички големи брандове представиха своите нови колекции за топлия сезон на 2016г.
Колекцията Пролет-Лято ’16 на модния бранд Антонио Марас беше повлияна от работата на държавния затвор в съветската ера чрез погледа на ексцентричния арменски режисьор Сергей Параджанов. Левият на първия ред плод е знак за 1969 филм режисьора е „Цветът на нара“. Богата сиво-кафява палитра, бели ризи и рокли с шипове с камъни и наслоени с бродерия, украсени шлемове и от време на време, „фолк-рокля“ силуети с културно-приятелско намигване.
Питър Дундас има репутация като класен дизайнер и негово дело бе колекцията на Роберто Кавали. В разнообразната си кариера, той е доказал таланта си на Емануел Унгаро (висшата парижка мода), Ревилион (кожа) и ЕмилиоПучи (облекло за сексирок-мацки). Сега Дундас отново работи за Роберто Кавали, където той започна кариерата си и където, между другото, Оливър Балман някога е бил негов помощник.
През последните няколко години, конкуренцията между етикетите, за да улови въображението на едно ново поколение доведе до забележителна смяната на караула, т.е. напълно неочаквани обрати в модните линии.
Дийн и Дан Кетън от DSquared представиха нова колекция за жени и мъже Spring ’16, като направиха шоу на брега на морето. Вълните се плискаха на фона на иначе рязка и наперена колекция от хип-хоп момчешки панталони, плетеница от катерачешки въжета за овладяване на торса. В Милано не бе седмица за показване на бански костюми, но от модния бранд ни представиха няколко различни вида спортни модели с малки бикини, нанизани с кристали. Горещият, секситренд се завйрна на модния подуим в Милано чрез Dsquared.
Всички се събраха за ДонателаВерсаче този сезон, от поканата за ръце химн на Вайълет и приятели в саундтрака към разнообразната й колекция. Но истинското откровение на Versace бе шоуто с провокативното предлагане на дрехи – задължително секси и с характерния за дизайнерката замах, навързани рокли. Най-впечатляващо бе милитари яке направено с пачулърк, представляващо колаж от набиващи се на очи животински щампи.

Feedburner абонамент

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *