Правилният избор на плочки за дома

plochki za banyaПлочките са изключително важен елемент от всяко жилище. Днес те намират широко приложение във всяко едно обзавеждане. Разнообразието от плочки за баня и кухня е много голямо. На пазара се предлагат с най-различни цветове, дизайн и също така изградени от различни материали – мрамор, гранитогрес, керамика, порцелан, стъкло.

На какво трябва да обърнете нимание, когато търсите плочки за баня?

Банята е единственото мокро помещение в дома, съответно и плочките постоянно ще се мокрят. Следователно трябва да се търсят водоустойчиви и водонепроницаеми плочки, като едновременно с това да не са хлъзгави. Разнообразието от плочки за баня е изключително голямо, така че всеки може да избере в зависимост от нуждите, вкуса и интериора на дома си. В последно време са много актуални керамичните плочки за баня с дървесна текстура, които предават много чар, уют и топлина. Също така при модерното обзавеждане за баня много се използват и стъклените плочки, чиято повърхност предава много елегантен и естетичен стил. Ако банята ви е по-разчупена с много ъгли и кривини, заложете на плочки за баня с по-малки размери, тъй като с тях се работи много по-лесно. Ако плочките са по-големи, съответно фугите ще са по-малко и поддръжката ще бъде по-лесна.

На какво трябва да обърнете внимание, когато търсите плочки за кухня?

При съвременното обзавеждане на кухни много често акцентът пада върху кухненския плот. Добре е в този случай да изберете плочки, чийто дизайн да се съчетава с останалото обзавеждане. За по-атрактивна визия може да заложите на плочки в по-ярки цветове, които да контрастират на шкафовете в помещението. За по-изчистена и елегантна визия изберете плочки в по-светли и неутрални тонове. Можете да създадете интересна визия като наредите плочките диагонално или по друг различен начин.

Когато избирате стенни плочки за кухнята, трябва да внимавате за материала и текстурата, за да избегнете образуването на мазни или варовикови петна по тях. С една дума те трябва да се почистват и поддържат лесно. Върху по-светлите плочки замърсяванията и петната са много по-видими, отколкото при по-тъмните и многоцветните. Размерът също е голямо значение и трябва да знаете, че ако плочките са по-малки, съответно фугите ще са повече и ще се поддържат по-трудно.

Вижте повече на: http://www.keramo-bg.com/granitogres

Feedburner абонамент

Posted in Uncategorized. Tagged with гранитогрес, плочки за баня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *