Откриване на фризьорски салон в няколко стъпки

friziorski-salonАко ви предстои откриване на фризьорски салон, то да знаете, че неговото обзавеждане не е никак лесна задача. Пиша всичко това от личен опит и разбира се, ще споделя няколко неща с младите кандидат фризьори. Преди всичко обаче, трябва да се запасите с търпение и желание за работа, тъй като тези два фактора са основни в нашата професия.

Още преди да отворите вратите на салона ви, е желателно да знаете какви прически ще се предлагат в него. По този начин, ще прецените какво оборудване да закупите впоследствие. Никога не избирайте евтини уреди, защото последните могат да окажат неблагоприятно влияние върху клиентите ви. Направете един пълен списък с нужните аксесоари, в това число: гребени, машинки за подстригване, ножици, сешоари и тем подобни.

Направете среща с представители на различни фирми и вижте как се движат цените на фризьорските принадлежности. Не е необходимо да се хвърлите на първата срещната фирма, защото по този начин може да изпуснете добра оферта за определен тип продукти. В интернет има много информация относно обзавеждане на фризьорски салон, така че потърсете и преценете какво да купите.

Що се касае до мебелите, които е нужно да притежава всеки уважаващ себе си фризьор, то това са удобни столове, отделни големи огледала, за всеки клиент, а също и мека мебел, където посетителите ви да разглеждат модни списания или да пият кафенце, докато дойде и техния ред за прическа. В големите мебелни вериги можете да намерите всичко, което ви е нужно и то на топ цени.

Остава да се погрижите за декорацията на фризьорския салон, като боядисате стените в светли, но не дразнещи цветове. Използвайте декориращи стикери за още повече чар. Аз постъпих така и днес се радвам на десетки, че дори стотици клиенти, които искат да ги направя красиви. Надявам се, да съм бил полезен с гореспоменатите съвети, а по-нататък ще пиша и още по темата.

 

 

Feedburner абонамент

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *