Китара украсена с крокодилска кожа и диаманти бе пусната скоро на пазара

китара Американската компания за производство на китари Rock Royalty, която е най-вече специализирана в производството на изключителни ръчно изработени китари, пусна една собствена версия на легендарната китара Fender Telecaster. Първият модел от тези китари се произвежда в далечната 1950-та в щата Калифорния. Този модел е известен като една от най-солидните електрически китари за всички времена. Има солидно режещо звучене а също така на него могат да се свирят идеално и меки и топли бусарски и джазови мелодии с помощта на регулирането на тона. Тя е популярна и най-вече с по-краткото си наименование Tele.  Този модел на Rock Royalty обаче е луксозен и е гарниран с крокодилска кожа и инкрустиран с диаманти и сребро,и разбира се всичко това „само“ за 85,000 долара.

Тялото на тази уникална електрическа китара е увито в черна кожа на крокодил от Луизиана, регулатора за височините е изработен от чиста проба сребро и украсена с диаманти а от своя страна превключвателя с рубини. Всичките шест щипки са ръчно изработени също с помощта на сребро и диаманти.

Разбира се, това не е единствената китара от луксозен изглед в оортфолиото на Rock Royalty, те също пуснаха версия на Gibson Les Paul на цена от 125 хиляди долара, украсена с много диаманти. Rock Royalty Company гарантира, че всяка пусната на пазара от нея китара е уникална и не се повтаря. Telecaster и Les Paul  са  едва първите две от серия китари, с който дебютира марката. Общо е планирано да се пуснат на пазара девет различни модела, за които смятат да се използва кожа от морски скатове, крокодили, скъпоценни камъни и различни екзотични декорации.

Въпреки това за момента нищо не се знае за качеството на звука. Може би основната им цел е да бъдат изложени във витрина и да радват окото на собственика и гостите му.

Feedburner абонамент

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *