Как да изберем завивка за бебе?

Качествените олекотени завивки за новородени и малки деца обикновено са изработени от естествени материали, които са внимателно подбрани. Когато детето е алергично към естествените пълнители от раждането си, родителите могат да закупят синтетични или смесени материали.

Естествени материали

Естествен пух

Естественият пух изсъхва за много дълъг период от време и изисква специално внимание, тъй като често при неправилна употреба в него се появяват акари и алергени.

Вълна

Олекотените завивки с вълнен пълнеж се използват само през зимата. Завивка с такъв пълнеж може да се използва само, когато бебето не е алергично към естествени материали. Например, топлите памучни олекотени завивки с цветен модел и вълнен пълнеж, ще се харесат на бебето и ще окажат лечебен ефект върху тялото.

Най-качественият вълнен пълнеж за деца е камилският. Козината на това животно има лечебни свойства. На второ място по популярност са одеялата, състоящи се от вълна от  овце. Те са доста меки и леки, но и топли.

Памук

Олекотените завивки, изработени от различни памучни тъкани, също отговарят на всички стандартни критерии. Такива завивки могат да бъдат плътни или тънки, предназначени за всеки сезон. Заслужава да се отбележи, че не се препоръчва закупуването на памучни юргани, каквито са се използвали в миналото. Тъй като те абсорбират миризми, влагата много добре и не допринасят за циркулацията на въздуха вече потребителите не залагат на тях. Ватираните модели са много трудни за използване и грижи. Такива юргани с времето се деформират: пълнителят става на бучки и лошата пропускливост на въздуха става още по-лоша.

Коприна и бамбук

Тези естествени материали са идеални по качество. За тях е лесно да се грижат и трудно се деформират. Олекотените завивки от бамбук и коприна затоплят уютно през зимните нощи и създават приятна прохлада през летните горещини, тоест те винаги поддържат микроклимата, от който се нуждае детето. Висококачествената коприна от своя страна има здравината и издръжливостта за използване на най-луксозната материя. Такава олекотена завивка ще бъде изключително приятна за тялото. Единственият минус на коприната е нейната висока цена.

Кадифе и плюш

Завивките от кадифе или плюш са много издръжливи, плътни, удобни и меки. Това са едни от най-популярните материали в света, които имат много предимства. Те са  е непретенциозно в експлоатация, издръжливо, доста топло и хипоалергенно.

Синтетични материали

Почти всички синтетични завивки са леки, топли и лесни за поддръжка. В допълнение, цената на синтетиката е няколко пъти по-ниска от тази на естествения пълнител:

Синтетичен пълнител

Синтетиката е предимно атрактивна заради ниската си цена, но си струва да се има предвид, че материалът разполага с много неудобства. Например, синтетичните зимни завивки практически не пропускат въздух. В резултат кожата на бебето спира да диша и то започва да се поти силно.

Холофибър и екофибър

Холофибър и екофибър са алтернативен заместител на пълнителети с естествен произход и се препоръчват, ако детето е алергично към естествения състав. Материалите перфектно задържат топлина, но в същото време позволяват циркулация на въздуха. Такива завивки са предназначени само за зимния сезон.

Източник: https://domo-tex.com/

Feedburner абонамент
Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *