Добрата ароматерапия е само с био етерични масла

За да съхраним здравето си и, особено психичното, ни помагат био етеричните масла. Ароматерапията е начин на ползване на етеричните масла за поддържане на здравето. За нейното прилагане има редица правила, които е добре да се спазват за да има желания ефект.

Преди всичко трябва да се следи качеството на използваните етерични масла. Основно насочването трябва да е към био етеричните масла, които са с най-добри качества. Много често някои етерични масла могат да се ползват по-скоро като ароматизатори, но не и като ароматерапевтични средства. Значение има и дозата на самите масла. Тя трябва да е съобразена с конкретния пациент. Не трябва да се превишава по никакъв повод дозата, защото може да окаже вредно въздействие. За да няма пропуск при ароматерапията е препоръчително да се започне само с една капка, за да се разбере реакцията на организма. При поносимост се завишава дозата до оказаната или до тази, назначена от терапевт.

Влиянието на етеричните масла върху човешкия организъм е добро и предава бодро настроение, ако ароматите са приятни за човека. Има различни аромати, както и различни хора, които по различен начин реагират на всеки един от тях. За добра и качествена ароматерапия трябва да се ползват само тези аромати, които действително се приемат от тялото и му предават бодрост и чар.

Покупката на био етерични масла може да се улесни, ако се ползват онлайн магазините. Наред с естествените се предлагат и синтетични етерични масла, които са много близки по аромат до тях. Маслата, независимо био или синтетични, са с различни по сила аромати, което ги прави и различни за ползване. Необходимо е аромата да бъде предпочитан от пациента и само тогава ароматерапията е в едно с духа и тялото. Голямото разнообразие на аромати предоставя възможност на всеки пациент да избере най-подходящия за себе си.

Към ароматерапията трябва да се подхожда много внимателно, защото и при нея има някои отрицателни последици. Това се отнася особено за нейното използване при децата, защото психиката им е много податлива на различни влияния. Всеки ароматерапевт е запознат с положителното влияние на различните био етерични масла и ползването на неговите услуги ще ви достави удоволствие и радост.

Feedburner абонамент

Posted in Здраве.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *